Patiënten vervoer wordt uitgevoerd door ANWB

RAV Fryslan heeft de opdracht definitief gegund aan de ANWB-MAA op basis van een tweede aanbesteding. Daarmee verzorgt de ANWB niet alleen het vervoer van de traumateams in Nederland maar dus ook straks het vervoer per heli van patiënten op de Friese Waddeneilanden.

Het patiëntvervoer zal uitgevoerd worden met de H 145 van Airbus. Dit is het grotere broertje van de EC (H) 135 waarmee het traumateam nu vliegt. Deze biedt voldoende ruimte en is de geluid armste in zijn soort.

In de tweede helft van september worden ze geleverd en wordt de nieuwe eenheid “opgewerkt”. Waarschijnlijk worden er daarna ook al (verkennings/trainings) vluchten naar de Waddeneilanden uitgevoerd. Medio november wordt gestart met het uitvoeren van de eerste patiëntvluchten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven