Nobel in de sterren 2016

Nobel in de Sterren vindt dit jaar plaats op vrijdag 18 en zaterdag 19 november. Net als voorgaande edities draait dit culinaire evenement om het bezoek van een internationale Michelinsterrenchef. Deze chef zal samen met onze eigen keukenbrigade twee avonden culinaire hoogstandjes serveren.

Dit jaar zal dat de Nederlandse chef Rogier van Dam zijn van restaurant La Stage in Amsterdam. Als 15-jarige jongen wist hij nog niet wat hij wilde en begon voorzichtig aan een jaar kopklas op het Sint Hubertuscollege. De pan lag aangenaam in de hand en de wereld van smaken wist hem te pakken, maar zijn vader waarschuwde hem: ‘Keihard werken jongen, anders red je het niet in de keuken.’ Tijdens zijn koksopleiding heeft hij daarom hard gewerkt onder strenge, maar goede leermeesters. Door zijn goede ontwikkeling sieren prachtige restaurants zoals: Van Vlaanderen, Aujourd’hui en Le Hollandais in Amsterdam zijn CV. Toen restaurant De Posthoorn in Monnickendam opende en hem als chef aanstelde, voelde hij zich daar klaar voor en het ondernemerschap trok. Na al die tijd is Van Dam nog steeds een beetje eigenwijs, hij heeft een duidelijke mening over het soort servet, de sfeer en bovenal wat hij in de keuken wil. Eigen ham en worst maken zonder teveel gedoe en gewoon een lekker bord eten serveren, is wat hij wil.

Vrijdag 18 en zaterdag 19 november presenteren Mark en Rogier een fusie van hun twee keukens. Eerlijke gerechten waarin de smaak centraal staat. Op beide avonden wordt er door deze twee chefs een zes gangenmenu bereid met amuses en pre-dessert. (95 euro) Het bijpassend wijnarrangement (zes glazen) wordt samengesteld door de sommelier van Nobel, Egbert Reining, in samenwerking met de sommelier van restaurant La Stage. (45 euro).

Reserveren voor dit culinaire evenement kan door contact op te nemen met Richard Veerbeek op telefoonnummer 0519-554157 of door een email te sturen naar restaurant@hotelnobel.nl.

Vermeld hierbij alstublieft uw naam, telefoonnummer, het aantal personen waarvoor u wilt reserveren, voor welke avond(en) en of u een hotelarrangement wenst. Er zal dan zo spoedig mogelijk contact met u worden opgenomen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven