Jubileum St. Clemenskoor

Het St. Clemenskoor, kerkkoor van de gelijknamige rooms-katholieke parochie in Nes, viert dit jaar zijn 50-jarig bestaan. In 1966 werd het koor opgericht door een groep dames, met als doel de trouwdiensten en uitvaarten muzikaal te ondersteunen. Het toen al bestaande mannenkoor besloot kort daarna zich bij het dameskoor aan te sluiten.

Het St. Clemenskoor ging vanaf toen verder als gemengd koor, dat sindsdien ook de koorzang bij zondagsvieringen verzorgt. Momenteel telt het koor 35 leden.

In oktober wil het St. Clemenskoor met een feestelijke kerkelijke viering stilstaan bij het jubileum. Wat dit jubileum extra bijzonder maakt, is dat er ook vier persoonlijke jubilarissen zijn: vier dames zijn al 50 jaar als lid aan het koor verbonden, dus vanaf de oprichting.

De kerkelijke viering is op zondag 30 oktober om 10.00 uur in De Toel in Nes. Pastoor Paul Verheijen zal voorgaan in de viering en het koor zingt natuurlijk de mooiste liederen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven