Nieuw kookboek: Amelanders presenteren gerechten

Het is op 11 mei van 16.00 tot 17.00 uur feestelijk gepresenteerd aan Pieter Jan Borsch in de Amelander Bierbrouwerij in Ballum: het prachtige nieuwe kookboek ‘Koken op Ameland’. Uitgever Ron Putto van Orange House vertelt: ‘In ‘Koken op Ameland’ presenteren bekende en minder bekende Amelanders heerlijke gerechten, als het even kan met producten van het eigen eiland, het wad en de zee.

Zo laten we je bijvoorbeeld genieten van (zelf) op het wad geplukte mosselen en oesters, van ambachtelijke eilander kaas en mosterd, van heerlijk lokaal lamsvlees en wild en van bijzondere likeuren uit de kleinste destilleerderij van Nederland’. Ter gelegenheid van de presentatie verraste kenner van de Amelander geschiedenis bij uitstek Pieter Jan Borsch de aanwezigen met enkele anekdotes en een sage/legende, verhalen over voedsel op Ameland in vroeger tijden. Voor de presentatie waren alle deelnemers uitgenodigd. De eerste kookboeken werden na de presentatie en-thousiast aangeschaft door de aanwezigen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven