Koninklijke Onderscheiding voor Dirk Kooiker

Tijdens de Algemene Gelegenheid op dinsdag 26 april verraste burgemeester Albert de Hoop de heer Dirk Kooiker (66) uit Buren met een Koninklijke Onderscheiding. De heer Kooiker werd benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dirk Kooiker nam in december van vorig jaar afscheid als directeur van Vakantiepark Klein Vaarwater in Buren.

Daarnaast ontplooide hij de volgende activiteiten, waarvoor hij een lintje kreeg:

Vrijwilliger en bestuurslid (1974-1976) en voorzitter (1976-1979, 1982-1998 en 2008) van voetbalvereniging Geel Wit.
Bestuurslid (2008-2014), penningmeester (1996-2003) en vicevoorzitter (19871996) van VVV Ameland en tevens bestuurslid van VVV Friesland namens de Waddeneilanden en de provinciale Friese marketingorganisatie. Daarnaast was hij betrokken bij de ontwikkeling van de toeristische visie voor Ameland, het recreatief verblijfsplan en de toeristische beleidsontwikkeling van Ameland en de Waddeneilanden.
Bestuurslid van Vereniging van Recreatie-ondernemers Nederland (RECRON) regio Friesland (1996-2014) en tevens voorzitter van de afdeling Ameland. De heer Kooiker leverde een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de structuurvisie op het toerisme in Friesland.
Voorzitter van Stichting De Vrienden van Geel Wit (2004-heden). Deze stichting beoogt de financiële ondersteuning van voetbalvereniging Geel Wit.
De heer Kooiker is tevens mede-initiatiefnemer van de Kunstmaand Ameland.

Wij feliciteren de heer Kooiker van harte met deze Koninklijke Onderscheiding!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven