Zonnepark Ameland overgedragen

Het zonepark op Ameland is formeel overgedragen aan de vennootschap die dit gaat beheren. Na een bouwtijd die iets langer heeft geduurd dan de bedoeling zijn de zonnepanelen nu formeel eigendom van AEC, Gemeente Ameland en Eneco. Al vanaf december leverden de panelen stroom aan het net en mocht er worden gesproken van ‘groene stroom’.

Pas nu, nadat alle kinderziektes zijn verholpen, heeft de bouwer het eigendom overgedragen. Het park voorziet meer 1500 huishoudens van stroom. Elke vast bewoner van Ameland kan opteren voor groene stroom van het zonnepark door lid te worden van de Amelander Energie Coöperatie. De officiële opening van het park staat gepland voor juni.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven