Geurt Busser exposeert in Zeehondencentrum

Waddenschilder Geurt Busser exposeert vanaf 21 april 2016 in het bezoekerscentrum van Zeehondencentrum Pieterburen. Het gaat om 13 werken gemaakt in het kader van Oneindig Wad. De expositie luidt ook het nieuwe thema in Pieterburen in: zeehonden in Werelderfgoed Waddenzee.

De werken van Geurt Busser uit Warffum worden gemaakt vanuit zijn drijvende of rijdende ateliers waarmee hij langs of op het wad staat. Kenmerkend is zijn kracht van het vastleggen van de ruimte, rust, weidsheid en open horizon van het Waddengebied. De werken die nu in Pieterburen te zien zijn bestrijken dan ook vrijwel de gehele Waddenzee.

De werken zijn gemaakt gedurende de actie Oneindig Wad. Al 23 jaar voert Geurt actie tegen iedere aantasting van de integriteit van het Wad, waaronder gaswinning. Met zijn treffende schilderijen legt hij deze integriteit vast. Een indrukwekkend statement.

Het thema waar het Zeehondencentrum in de maanden mei en juni aandacht aan besteed is dan ook de Waddenzee. Met name de rol van de zeehond in de ecologie van het gebied komt in allerlei activiteiten voor jong en oud aan bod, maar ook de werken van Geurt Busser vertellen een deel van dit verhaal. Vanaf dit weekend gaan de activiteiten van start en zijn de schilderijen te zien en te koop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven