Vergunning voor zeehondenopvang Terschelling

Op 8 maart heeft Staatssecretaris van Dam de Tweede Kamer per brief op de hoogte gebracht van zijn besluit om de aanvraag van de Stichting Zeehondenopvang Terschelling te honoreren. Dat betekent dat de zeehondenredders van Terschelling een vergunning krijgen voor het opvangen van zeehonden.

De vrijwilligers van beide stichtingen en Lenie ‘t Hart sprongen een gat in de lucht toen zij het goede nieuws hoorden. “Natuurlijk hadden wij gehoopt op een positieve uitkomst, maar wat zijn wij blij dat ook de Staatssecretaris inziet 

De vergunning is in principe geldig tot 30 juni 2017, maar dat geldt voor alle vergunningen van alle zeehondenopvangcentra in Nederland. De vrijwilligers Stichting Zeehondenopvang Terschelling hebben er vertrouwen in dat zij met hun professionele zorg voor de zeehond ook daarna bestaansrecht hebben. De voorbereidingen voor de opvang zijn inmiddels in volle gang.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven