Reconstructie Verbindingsweg

Na de werkzaamheden aan de Verbindingsweg tussen Hollum en de Ballumerbocht vorig jaar hervat de gemeente Ameland vanaf 7 maart de werkzaamheden aan de Verbindingsweg tussen de Ballumerbocht en Nes, de Achterdijken (rondweg Nes tot VVV-kantoor). Deze wegen zijn aan groot onderhoud toe. Tijdens de werkzaamheden zullen (delen van) de wegen tijdelijk afgesloten zijn voor verkeer.

In het Paasweekend zijn de wegen open en voor de meivakantie zijn de activiteiten op dit traject afgerond.

Wat gaat er gebeuren?

Onder de Verbindingsweg worden duikers (betonnen buizen die twee sloten met elkaar verbinden vervangen, asfalt wordt gerepareerd (frezen van asfalt en uitvullen freesvakken), een asfaltdeklaag wordt aangebracht en de weg wordt vervolgens afgewerkt (belijning en bermverharding aanbrengen). De uitvoering van de werkzaamheden vindt in verschillende fasen plaats.

Werkzaamheden en alternatieve verkeerssituatie(s)

Maandag 7 tot en met vrijdag 11 maart: De werkzaamheden beginnen met het vervangen van de duikers, waarbij één rijstrook wordt afgezet. Dit zal enige vertraging veroorzaken. Het verkeer kan gebruik blijven maken van de weg.

Maandag 14 maart tot en met donderdag 24 maart: Na het vervangen van de duikers, wordt het asfalt gerepareerd. Tijdens deze asfaltwerkzaamheden wordt het autoverkeer op een drietal plaatsen, met behulp van verkeerslichten, in één rijrichting over het fietspad geleid. Het fietspad tussen Ballum en Nes is voor fietsverkeer om veiligheidsredenen afgesloten. Alternatieve fietsroutes voor deze periode zijn de onderhoudsweg aan de binnenkant van de dijk vanaf de Veerdam tot de Ballumerbocht en het fietspad door de duinen aan de noordkant van het eiland.

Dinsdag 29 maart tot en met donderdag 31 maart: Op de wegen wordt een nieuwe asfaltdeklaag aangebracht. Om de overlast te beperken, zullen deze werkzaamheden ’s nachts (drie nachten) worden uitgevoerd. Het gehele traject is vanaf circa 21.30 uur, nadat de laatste boot is aangekomen, tot 02:00 uur afgesloten voor al het verkeer (met uitzondering van de hulpdiensten).

Maandag 4 april tot en met vrijdag 22 april: Bij het afwerken van de weg, vinden dezelfde omleidingen plaats als bij de asfaltwerkzaamheden. Het fietspad tussen de Ballumerbocht en Nes is ook dan volledig afgesloten voor fietsers. Alternatief voor dit traject is het fietspad door de duinen aan de noordkant van het eiland .Op vertoon van uw WPD-bootpas kunnen Amelanders gedurende deze werkzaamheden gratis gebruik maken van de Arriva-bussen die ieder uur rijden conform de dienstregeling tussen Nes en Hollum (en vice versa) rijden. De dienstregeling vindt u op www.arriva.nl.

Reconstructie Bureweg

Aansluitend aan de reconstructie van bovengenoemde wegen start de reconstructie aan de Bureweg tussen Nes en Buren. Ook deze weg is aan groot onderhoud toe. Hierover volgt te zijner tijd meer informatie.
Meer weten?
Wilt u meer weten over de werkzaamheden? Kijk dan op www.ameland.nl, volg de gemeente via Facebook of Twitter, of neem contact op met het Klant Contact Centrum via telefoonnummer (0519) 555 555 of info@ameland.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven