Investeer in duurzaam Ameland

Bij het vliegveld van Ballum heeft de Amelander Energie Coöperatie (AEC) met andere partners het grootste zonnepark van Nederland gerealiseerd. Vanaf 2016 gaat dit park zo veel duurzaam geproduceerde stroom leveren, dat het alle Amelander huishoudens van elektriciteit kan voorzien. Via een speciale obligatielening kunt u hierin nu zelf mee investeren. Een solide belegging met een gegarandeerd zonnig rendement!

Met één obligatie van € 250 helpt u al mee om ons eiland nog duurzamer te maken.

Waarom?

De AEC heeft haar deel van de investering in het zonnepark betaald uit het AEC-bedrijfsresultaat van de afgelopen jaren. Maar de AEC heeft voor de komende tijd een reeks nieuwe plannen op stapel staan om op Ameland nog meer schone energie te produceren en te leveren. Daarvoor is nieuw kapitaal nodig. Daarom ‘belenen’ we een deel van ons aandeel in het zonnepark via een obligatielening van maximaal € 300.000,- (1.200 obligaties).

Zonnig rendement?

Deze lening, ingangsdatum 1 januari 2016, wordt aangegaan voor een periode van vijf jaar. Daarna ontvangt u het door u uitgeleende bedrag in zijn geheel terug. Jaarlijks keert de AEC u over het door u ingelegde bedrag rente uit. Een vaste rente van 2,5% is gegarandeerd, maar u kunt rekenen op een hoger rendement. Op basis van het aantal zonne-uren en de stroomproductie wordt bovenop die vaste rente namelijk een variabele rente uitgekeerd van 0,5 tot 1,5%, zodat de totale jaarlijkse rentebetaling in een zonnig jaar oploopt tot 4%.

Hoe kunt u meedoen?

Over deze obligatielening is een informatiememorandum beschikbaar. Daarin staan alle voorwaarden, garanties, zekerheden en spelregels gedetailleerd beschreven. U kunt dit memorandum lezen op de AEC website. U kunt ook een geprint exemplaar aanvragen via het AEC telefoonnummer tel: 06-20932705 of via info@amelandenergie.nl Uiteraard kunt u hier ook antwoord krijgen op uw eventuele vragen over deze obligatielening. Naast dit memorandum is hier ook het benodigde inschrijfformulier te downloaden/bestellen. Door dat op tijd in te vullen en in te sturen meldt u zich aan als deelnemer.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven