Wijziging bezorging grote hulpmiddelen op Ameland

Het Hulpmiddelen Centrum (HMC) verzorgt al geruime tijd de uitleen van hulpmiddelen op Ameland. Per 1 januari 2016 heeft HMC een nieuwe samenwerkingspartner voor het vervoer van grote hulpmiddelen op het eiland: Kijlstra Ambulancezorg.

Als men grote hulpmiddelen via HMC aanvraagt (0511 – 460 660), zullen deze door de dienstdoende ambulancemedewerkers van Kijlstra bij u worden thuis bezorgd of weer worden opgehaald. 

Dit betekent dat er bij het bezorgen of het ophalen van de hulpmiddelen twee auto’s voorrijden. Eén ambulance voor het geval er een alarmoproep plaatsvindt en één piketauto met aanhanger waarin de grote hulpmiddelen worden vervoerd. Hierdoor kan het ambulancepersoneel, wanneer er tijdens de (af)levering van de hulpmiddelen een alarmoproep binnenkomt, direct naar de melding rijden. Het kan dus zijn dat u wat vaker een ambulance en piketauto in uw straat ziet rijden, maar hier hoeft u dus niet van te schrikken. 

Voor de kleine hulpmiddelen kan men van maandag tot en met vrijdag van 09.00 – 15.00 uur nog steeds terecht bij Zorgcentrum De Stelp. Zij zijn telefonisch te bereiken op telefoonnummer: 0519 – 55 41 41. Ook buiten bovenstaande openingstijden kan er een passende afspraak worden gemaakt.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven