De haas moet blijven

Kunstmaand Ameland 2015 is afgelopen, maar de grote Haas bij de vuurtoren staat er nog. Tijdens de kunstmaand was hij een echte publiekstrekker. Honderden inwoners en bezoekers van Ameland hebben zichzelf en hun kinderen ermee op de foto gezet.

Op de slotdavond hebben belangstellenden in de stromende regen samen met het Amelander Shantykoor een hulde aan de haas gebracht. Dit is allemaal op film vastgelegd en is binnenkort o.a. via internet te zien. De VVV van Ameland gaat een mooie foto van de haas met de vuurtoren als publiekstrekker op de folder plaatsen.

Als maker van deze haas ben ik trots dat mijn werk zoveel positiviteit de wereld in stuurd. Op de plek bij de vuurtoren krijgt de haas extra waarde, terwijl ook de vuurtoren er vanuit die hoek vrolijker uit gaat zien. Ik zou het daarom verschrikkelijk jammer vinden als hij van deze prachtige plek zou moeten verdwijnen.

Om het draagvlak onder de bewoners en bezoekers van Ameland te onderzoeken, hebben wij een handtekeningen actie opgezet. Op 50 punten op Ameland zijn handtekening formulieren neergelegd. We vragen zoveel mogelijk medestanders om hun naam en handtekening te zetten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven