Kunstmaand Ameland

November Kunstmaand Ameland. Een cultureel hoogtepunt met een eiland brede expositie waar de zee de grens aangeeft.

In deze inspirerende omgeving exposeren ongeveer 70 kunstenaars in november hun werk op Ameland. De organisatie selecteert een internationaal gezelschap van kunstenaars uit onder andere Zweden, Denemarken, Duitsland en Nederland.

Hollum, Ballum, Nes en Buren

In alle vier dorpen op het eiland zijn exposities in origineel en smaakvol ingerichte ruimtes. Hotels, appartementengebouwen, kampeerboerderijen, campingrecreatieruimtes, kerken, gemeentehuis en galeries. Het landschap van Ameland biedt een speciaal decor voor projecten welke over het eiland staan verspreid. 

Podiumkunst tijdens de Kunstmaand

Onmisbaar in een kunstmaand is de kunstvorm podiumkunst. De werkgroep podiumkunst organiseert een cultureel avondprogramma. U kunt genieten van een concert of een andere bijzondere uitvoering. 

Workshops Kunstmaand Ameland

Tijdens de Kunstmaand worden diverse workshops georganiseerd voor de bezoekers die het leuk vinden zelf eens aan kunstzinnige expressie te doen. De workshops worden gegeven door kunstenaars die zelf ook exposeren op Ameland.

Rondleidingen/Lezingen

Schrijver Kester Freriks neemt u mee op een rondwandeling door Hollum; daarbij vertelt hij over het dorp en de geschiedenis ervan en over de kunstwerken op de locaties. 

Poëzie

Dit jaar levert Tresoar opnieuw een bijdrage aan Kunstmaand Ameland door literaire avonden te programmeren. Er zijn drie poëzie-avonden in Café de Zwaan in Hollum. 

Voor meer informatie: www.kunstmaandameland.com.

{backbutton}

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven