Voorlopig geen oplossing vertragingen

Op korte termijn is minister Schultz niet voornemens de vaargeul problematiek voortvarend aan te pakken.

In haar beantwoording naar de kamer geeft zij aan minimaal 9 maanden nodig te hebben om te onderzoeken of de bochtafsnijding van de vaargeul realiseerbaar is. De bochtafsnijding levert een verkorting van de vaartijd van ca. 3,5 minuten op. Verder is zij van mening dat voor 2016 moet worden gekeken naar een aanpassing van de veerdienstregeling met als doel de eenmaal opgelopen vertragingen in te lopen en daarmee de betrouwbaarheid te verhogen. Verder stelt zij dat er gekeken moet worden naar de relatie tussen schepen en de vaargeul.

Tot slot is zij van mening dat de Waddenzee een natuurgebied is en dat vertragingen verveveld zijn maar helaas niet zijn te vermijden. Bovenstaande, mogelijke, oplossingen wil zij in een open plan proces verder uitwerken.

Klik op deze link voor de volledige brief

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven