Kustonderhoud strand Ameland-Midden

Rijkswaterstaat is op vrijdag 11 september gestart met het aanbrengen van zand op het strand van Ameland-Midden. Tussen paal 12 en paal 17 storten baggerschepen via een persleiding 1 miljoen kubieke meter zand op het strand.

Hierdoor blijft Ameland de komende jaren weer goed beschermd tegen de zee. De werkzaamheden duren tot in december en gaan dag en nacht, zeven dagen per week door. De start van de werkzaamheden is iets ten westen van de strandovergang van Buren. Tijdens de werkzaamheden kunt u op het strand en in zee recreëren.

Het werkterrein op het strand is echter verboden gebied, vanwege gevaar voor drijfzand en rondrijdende bulldozers. Het werkterrein kan men passeren aan de duinzijde waar een pad wordt
vrijgehouden.

’s Nachts zal de werklocatie worden verlicht zodat de veiligheid is gewaarborgd. Hulpdiensten worden gedurende de werkzaamheden niet gestremd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven