Gouden QualityCoast Award voor Ameland

Ameland heeft als toeristische bestemming opnieuw de gouden QualityCoast Award in de wacht gesleept. Wethouder Will Bakema nam woensdag bij de uitreiking in Katwijk aan Zee de award voor 2015/2016 in ontvangst.

Door het behalen van het keurmerk heeft Ameland wederom internationale erkenning gekregen in het streven naar een zo groot mogelijke kwaliteit in mens- en natuurvriendelijk toerisme. Ameland is een van de negen bestemmingen in Nederland die een dergelijke award krijgt en het enige Waddeneiland.

Aandacht voor natuur en milieu is een gemeenschappelijk kenmerk. Maar de gemeenten ontvangen hun awards ook vanwege specifieke, uitzonderlijke prestaties op het gebied van duurzaamheid. Bijvoorbeeld: op Ameland waar de openheid en kwaliteit van het landschap zeer goed wordt bewaakt.

Ameland is door de internationale jury onder andere geroemd om haar ambitie om in 2020 een duurzaam, zelfvoorzienend eiland te zijn, om de sterke lokale identiteit en cultuur die tot uitdrukking komt in de vele evenementen en festivals en om de goede informatievoorziening richting (internationale) gasten. Aandachtspunt voor de komende periode meegegeven door de jury: maak de verduurzaming van het eiland nog meer prioriteit, om zo de ambitie waar te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven