Werelderfgoedexcursie

De Werelderfgoedexcursies waarbij de Waddenvereniging samen optrekt met lokale ondernemers, worden internationaal gezien als een mooi voorbeeld van hoe de Waddenzee op een verantwoorde manier beleefd kan worden.

Tijdens de allereerste Werelderfgoedexcursie, waarbij de fuiken werden geïnspecteerd, werden de gids Lian Zigterman en visser Jaap Vegter geïnterviewd door PROWAD voor een documentaire over duurzaam toerisme in het Werelderfgoed Waddenzee. PROWAD werkt aan het versterken van de samenwerking tussen Nederland, Duitsland en Denemarken voor het Werelderfgoed Waddenzee. Onderdeel van het project is een gezamenlijk actieplan voor duurzaam toerisme in het Werelderfgoed.

De eerstvolgende Werelderfgoedexcursie is op zondag 28 juni. Vanuit Harlingen wordt er gevaren, gevist, gebakken en gesmuld op de MS Phoca. Schipper aan boord is Harm Visser die jarenlang als garnalen- en staandwant-visser werkte, tot hij de 70 naderde en het leven van fulltime visser wat te zwaar werd. Definitief afscheid nemen van het leven op zee was voor hem geen optie. Nu deelt hij zijn passie voor het wad met iedereen die maar aan boord stapt.

Deze zondag zet Harm Visser koers naar een zandplaat vlakbij het onbewoonde vogeleiland Griend. Als het schip voor anker ligt worden de passagiers in een waadpak gehesen en met een bijbootje op de plaat gezet. Een wandeling over de wadplaat wordt begeleid door de werelderfgoedgids die de schoonheid en stilte van het werelderfgoed laat ervaren. Daarna trekken we onder leiding van Harm Visser een aantal sleepnetten voort. De vangst nemen we mee terug aan boord voor een heerlijk vers gebakken visje.

Wie wil meevaren kan zich opgeven via www.werelderfgoedweken.nl. De boeiende verhalen en het gevarieerde programma met droogvallen, wadwandelen en sleepnetvissen maakt dat de dag voorbij vliegt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven