Consumentenplatform Waddenveren

Sinds juni 2010 bestaat er een Consumentenplatform Waddenveren Oost (CWO). Dit platform is opgericht toen de inspraak op het concept Programma van Eisen voor de vervoerconcessie Waddenveren Oost van start ging.

In het CWO zitten vertegenwoordigers van de eilanden Ameland en Schiermonnikoog. Daarnaast zitten er in het CWO afgevaardigden van de consumentenplatforms van Fryslân en Groningen. Het CWO heeft als primaire taak om op te komen voor de belangen van de reizigers op de veerdiensten naar Ameland en Schiermonnikoog.

Het CWO voert overleg met Wagenborg Passagiersdiensten B.V. (WPD) over aspecten van de dienstuitvoering van de veerdienst die van belang zijn voor de reizigers op de veren, dus zowel voor de eilanders als voor de gasten. Het gaat dan bijvoorbeeld om de dienstregeling, de aansluiting op het openbaar vervoer, de tarieven, de vervoerbewijzen, de in- en ontscheping, het comfort en de voorzieningen aan boord en op de terminals, de reserveringsmogelijkheden, de toegankelijkheid, de serviceverlening, kortom allemaal aspecten die voor de reizigers relevant zijn.

Het overleg tussen het Consumentenplatform en WPD is gebaseerd op een bepaling in de Wet Personenvervoer en is verder uitgewerkt in de concessieafspraken. Met de inwerkingtreding van de concessie, in april 2014, is dit overleg dan ook formeel van start gegaan. Daarvóór was er al een informeel overleg.

Om de belangen van u als gebruiker van de veerdiensten goed te kunnen behartigen hebben we natuurlijk ook uw inbreng nodig. Wanneer er op de veerdiensten zaken zijn die naar uw mening anders zouden moeten en die vallen binnen de reikwijdte van het Consumentenplatform dan vernemen wij dat graag van u. Het CWO kan dit dan inbrengen in het overleg met WPD.

Het CWO is te bereiken via de onderstaande mailadressen.

Contact:
Secretariaat CWO: waddenveren@rocovfryslan.nl
Ameland, Jaap Feeke jaap.rocov@gmail.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven