Werelderfgoedweekend Waddenzee

Zaterdag 13 en zondag14 juni is het jaarlijkse Nationale Werelderfgoedweekend. Bij de verschillende werelderfgoederen worden evenementen en activiteiten georganiseerd.

Rondom de Waddenzee (sinds 2009 bekroond met de UNESCO-Werelderfgoedstatus) kunnen bezoekers dat weekend er flink op uit! Kijk maar eens op www.werelderfgoedweekendwaddenzee.nl. Om de unieke natuur- en recreatiewaarden van de Waddenzee meer voor het voetlicht te brengen, lanceren 18 samenwerkende organisaties een speciale “Wad-ontdekkingskaart”.

De “Wad-ontdekkingskaart” verschijnt in een oplage van 100.000 stuks en is deze zomer gratis mee te pakken op tal van locaties in het Waddengebied; onder andere bij de VVV-kantoren, bezoekerscentra en verschillende Waddenzee-havens. De kaart werpt letterlijk een nieuwe blik op het Waddengebied. Namelijk in vogelvlucht en vanaf de Noordzee.

De “Wad-ontdekkingskaart” is een initiatief van het Programma naar een Rijke Waddenzee met hulp en advies van alle noordelijke natuurorganisaties, de drie Noordelijke provincies, de sportvisserij en Rijkswaterstaat. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven