Kinderboek ‘Nacht over Ameland’

Daf, de hoofdpersoon in het nieuwe kinderboek ‘Nacht over Ameland’, dat speelt in de eerste helft van de vorige eeuw, is een dapper ventje, dat al zo lang hij weet in het weeshuis woont.

Dan overlijdt zijn oma bij het dorp Hollum op Ameland. Dat is de reden waarom Daf de grote stad verlaat en naar Ameland komt om bij zijn familie te gaan wonen. Maar waarom heeft zijn familie niet eerder naar hem gezocht? Al snel blijkt dat er iets niet klopt. Een barre tocht over Ameland volgt. Wie in het dorp van toen, met de molen, de vuurtoren, smidse, de kleine winkeltjes en de eerste toeristen kan hij vertrouwen? Voor het intervieuw met schrijfster Martine Kamphuis zie De Amelander nummer 2015-5.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven