Waddenkustgebied verdient impuls

Wie aan de Wadden denkt, denkt aan de eilanden en de Waddenzee. Wat volgens de PvdA onderbelicht blijft is het Waddenkustgebied langs de vaste wal.

Statenlid Wanda Ottens pleit daarom voor het inzetten van het Waddenfonds voor dit gebied. “Het Waddenkustgebied verdient een impuls. Het heeft alle ingrediënten voor recreatie en toerisme.”

Ottens is zich ervan bewust dat het zorg een aandacht vraagt. “Het Waddenkustgebied is kwetsbaar. Maar de Duitse Waddenkust laat zien dat het voor toeristen een aantrekkelijk gebied is.” De PvdA omarmt het Waddenfonds en wil dat er meer aandacht voor de Waddenkust komt. Het is daarbij volgens Ottens van belang dat het geld besteed wordt waar het voor bedoeld is. “Het mag niet aan de strijkstok blijven hangen.” De PvdA wil daarom van het college weten hoe hoog het salaris van Waddenfonds-directeur Bram van Klundert is en of dit aan de ‘Hans Konstnorm’ voldoet.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven