Ultimatum aan Wagenborg

CNV en FNV hebben een ultimatum gesteld aan veerdienst Wagenborg Passagiersdiensten B.V. na het mislukken van de cao-onderhandelingen voor de circa 80 werknemers van het bedrijf.

Wagenborg is vooral bekend van de veerdienst richting Ameland en Schiermonnikoog.

Het ultimatum loopt af op maandag 11 mei om 12:00 uur. Verschillende onderhandelingen hebben geen cao-resultaat opgeleverd. “We merken dat Wagenborg wil bezuinigen op het uitvoerende personeel “, aldus Bernard Zijlstra (CNV Vakmensen) en Minke Jansma. (FNV) “Het personeel wordt geschoffeerd door bestaande arbeidsvoorwaarden eenzijdig vanuit Wagenborg op te zeggen. Tegelijkertijd wordt niet tegemoetgekomen aan de bescheiden looneis die we hebben gesteld”.

Tot de grote verbazing van het personeel heeft Wagenborg recent zonder overleg gesneden in de arbeidsvoorwaarden door flink te korten op de toeslagen voor het drukke zaterdag- en zondagsdiensten. Tegelijkertijd is het personeel uitermate ontevreden over de steeds oplopende werkdruk. De veerdienst heeft een onrealistische dienstregeling waarin onvoldoende rekening wordt gehouden met rust- en arbeidstijden en de invloed van eb en vloed op de veerdienst. Het uitvoerende personeel ziet dat er de afgelopen jaren alleen maar meer managers bijkomen en er op het personeel dat dag en nacht voor Wagenborg en de klanten klaar staat beknibbeld wordt. Nu ook de looneis van €1000,- bruto per jaar door Wagenborg is afgewezen is de maat vol voor het personeel.

Indien Wagenborg niet voor 11 mei reageert op het ultimatum zullen CNV en FNV overgaan op acties bij het bedrijf. Over de aard en tijdstip van de acties worden tot het verlopen van het ultimatum geen uitspraken gedaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven