Fotowedstrijd Werelderfgoed Thuis

Nederland heeft tien plekken die zo uniek zijn in de wereld dat ze op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Deze werelderfgoederen vertellen op bijzondere wijze het verhaal van Nederland.

Denk bijvoorbeeld aan de Waddenzee, het ir. D.F. Woudagemaal of Molencomplex Kinderdijk-Elshout. Zonder het direct door te hebben zijn deze iconen regelmatig in onze huiskamer terug te vinden. Ze hangen aan de muur, staan op het dressoir of hangen voor het raam. Voor de manifestatie ‘Werelderfgoed Thuis’ is fotograaf en journalist Hans Aarsman op zoek naar werelderfgoed in jouw huiskamer.

Fotografeer vóór 23 mei jouw Werelderfgoed Thuis en plaats deze met #werelderfgoedthuis op Facebook, Instagram of Twitter. Een foto mailen is natuurlijk ook mogelijk. Alle inzendingen komen vervolgens op deze pagina te staan waar gestemd kan worden op de mooiste foto.

Uit de inzendingen worden door een vakjury, bestaande uit Erwin Olaf, Rineke Dijkstra en Erik Kessels, negen winnende foto’s gekozen. Het publiek kiest de tiende winnende foto. Maak kans op één van de tien Werelderfgoed prijzen. Van een weekend trip naar Terschelling tot een welnessdag in Fort Resort Beemster.

De tien Nederlandse werelderfgoederen zijn: Schokland en omgeving, Stelling van Amsterdam, Molencomplex Kinderdijk-Elshout, Willemstad Curaçao, ir. D.F. Woudagemaal, Droogmakerij de Beemster, Rietveld Schröderhuis, Waddenzee, Grachtengordel Amsterdam en Van Nellefabriek. Het Werelderfgoed Podium in Amsterdam is dé startplek om kennis te maken met deze iconen van wereldformaat. Vanaf 1 juni wordt het Werelderfgoed Podium omgetoverd tot een kijkdoos waarin een selectie van de huisvlijt uit de huiskamers te zien is.

Meer informatie over de fotowedstrijd Werelderfgoed Thuis:
facebook.com/werelderfgoedthuis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven