Koninklijke onderscheiding Douwe Bakker

Tijdens de Algemene Gelegenheid, ter ere van de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning, op vrijdag 24 april 2014 had burgemeester Albert de Hoop van Ameland de eer om een Koninklijke onderscheiding uit te reiken.

Douwe Bakker (74), uit Hollum, werd in de Doopsgezinde kerk in Hollum benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Douwe Bakker heeft zich jarenlang verdienstelijk gemaakt voor de Amelander gemeenschap. Als bestuurslid van de Ondernemersvereniging Ameland, de Rabobank Noordoost Friesland en de VVV Ameland heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van het toerisme op Ameland.

De heer Bakker maakt daarnaast al meer dan 15 jaar deel uit van verschillende kerkenraden, tegenwoordig van de Federatie Doopsgezind-Gereformeerd Ameland. Een unieke combinatie in kerkelijk Nederland, waarbij hij in het proces van samengaan van grote invloed is geweest.

Naast zijn werk als kerkenraadslid is hij sinds 1986 betrokken bij de landerijencommissie, later overgegaan in de financiële commissie. Sinds 2010 is hij voorzitter van deze commissie. Ook op sportief gebied heeft de heer Bakker zijn sporen verdiend, als bestuurslid van de Amelander Men- en Rijvereniging en Sportclub Amelandia.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven