Vaargeul oorzaak vertragingen veerdienst

De laatste jaren is de vaargeul naar Ameland steeds meer problemen op gaan leveren en kampen we met, schijnbaar structurele, vertragingen.

De gemeente Ameland heeft jarenlang deze knelpunten besproken met Wagenborg Passagiersdiensten en Rijkswaterstaat Noord-Nederland, helaas zonder resultaat.

De verantwoordelijkheid voor de veerdienst is in 2014 vastgelegd in een convenant tussen de minister van Infrastructuur & Milieu en de directie van Wagenborg Passagiersdiensten. Het openhouden van een goede en veilige vaargeul is echter uitsluitend de verantwoordelijkheid van het Rijk.

Onlangs is in de Tweede Kamer een motie aangenomen, waarin de minister wordt opgeroepen opheldering te geven over de vaargeulproblematiek.

De gemeente heeft, samen met Wagenborg Passagiersdiensten, een dossier opgesteld betreffende dit probleem over de laatste tien jaar. Hiermee willen we de Kamerleden ondersteunen bij de behandeling van de motie.

In een aanvullende brief aan de Tweede Kamerleden en de minister is de problematiek verder uiteengezet en hebben we aanbevelingen gedaan ter verbetering van de vaargeul.

De gemeente Ameland en Wagenborg Passagiersdiensten zullen alle mogelijke inzet in Den Haag leveren om dit debat tot een goed einde te brengen voor Ameland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven