Bijeenkomst verbetering dijk en veerdam

Op dinsdagavond 14 april organiseren Wetterskip Fryslân en Rijkswaterstaat een informatiebijeenkomst over de verbetering van de Waddenzeedijk en de veerdam op Ameland. De bijeenkomst vindt plaats in het Natuurcentrum in Nes.

De avond start om 19.00 uur met een inloopmarkt waarin u informatie kunt krijgen over de dijkverbetering en het werk aan de veerdam. Van 20.00 tot 21.00 uur zijn er presentaties van Wetterskip Fryslân, Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie Van den Herik Sliedrecht-Jansma Drachten. Daarna is er weer gelegenheid de inloopmarkt te bezoeken. U bent hierbij van harte welkom!

In de zomer start Wetterskip Fryslân met de verbetering van de Waddenzeedijk op Ameland. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. In het najaar van 2017 voldoet de dijk weer aan de wettelijke veiligheidseisen en biedt de komende 50 jaar bescherming tegen hoogwater.

Rijkswaterstaat start in september 2015 met de reconstructie van de veerdam bij Nes. Dit is nodig om de veiligheid en bereikbaarheid van de veerdam te garanderen. Naar verwachting is het werk in het najaar van 2016 gereed.

Voor meer informatie over de dijkverbetering kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Johannes Veenstra, e-mail: jveenstra1@wetterskipfryslan.nl of telefoon 058 292 22 22.
Voor meer informatie over de reconstructie van de veerdam kunt u contact opnemen omgevingsmanager Hermien Schaap, e-mail: hermien.schaap@rws.nl of telefoon 06-50127094.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven