Fanø bezoekt Ameland

Reeds jaren heeft Ameland een band met het Deense eiland Fanø. In 2008 heeft een gezelschap van Fanø een bezoek aan Ameland gebracht en in 2014 heeft een gezelschap van Ameland Fanø bezocht.

Tijdens dit laatste bezoek aan Fanø is de samenwerkingsovereenkomst officieel ondertekend door beide gemeentebesturen. Hierin is vastgelegd dat beide gemeentebesturen elkaar blijven ontmoeten en dat de mogelijkheden om met elkaar samen te werken en van elkaar te leren, zowel voor de gemeenten als voor ondernemers en inwoners van beide eilanden, waar mogelijk zullen worden gestimuleerd en/of benut.

Dit jaar brengt het bestuur en de raad van Fanø van 26 tot en met 29 april een bezoek aan Ameland. Tijdens dit bezoek spreken de besturen, gemeenteraden en directieleden van Ameland en Fanø met elkaar over de raakvlakken tussen de beide eilanden, zoals bijvoorbeeld toerisme, duurzaamheid en Werelderfgoed.

Naast het inhoudelijke programma organiseert de gemeente Ameland tijdens het bezoek van Fanø ook een feestelijke avond, waarbij ook inwoners van Ameland van harte welkom zijn. Deze Amelander muziekavond vindt plaats op dinsdag 28 april om 20.00 uur in De Boeg op Vakantiepark Klein Vaarwater in Buren. Optredens worden verzorgd door de Juttersvrouwen, Pipe-band The Islanders, het Shantykoor, de Claddagh en brassband Canite Tuba. Het gemeentebestuur nodigt u van harte uit om bij deze avond aanwezig te zijn. De entree is gratis.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven