De Boswachter

Ruim 100 jaar geleden kon je niet het bos in zonder langs de voordeur van de boswachter te lopen. Boswachters woonden, werkten en leefden in de natuur die zij onder hun hoede hadden.

Een vraag was dus makkelijk gesteld, de boswachter snel gevonden.

Tegenwoordig wonen boswachters meestal niet meer middenin het natuurgebied maar zijn ze nog steeds even makkelijk te benaderen. Online wel te verstaan.

Staatsbosbeheer beheert ongeveer de helft van de Nederlandse natuurgebieden en in de meeste gebieden vindt je boswachters online via twitter, blogs of facebook. Zij beheren deze kanalen zelf en geven je de laatste informatie uit jouw favoriete natuurgebied, zij zijn jouw directe link met ‘buiten’.

Via twitter en facebook blijf je op de hoogte van wat er nu gebeurt. Een mooie zonsopgang, verse sneeuwklokjes, de zoveelste afvaldupming of vernieling tot tips van mooie ontondekte plekjes of coole belevenissen. De blogs zijn eigenlijk jouw lokale natuurkrant. Laatste nieuwtjes, mooie verhalen, bijzondere belevenissen.

Alles komt er samen. Meestal geschreven door de boswachters van het gebied, soms door gastschrijvers zoals een vrijwilliger. En je kunt altijd reageren, natuurlijk.

Een vraag stellen is dus snel gedaan, en vaak nog sneller beantwoord, door de boswachter wel te verstaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven