Sterk deelnemersveld Adventurerun

Op zaterdag 13 december is op Ameland de 11e editie van de Adventurerun. Voor het hardloopevenement op de 2e zaterdag in de adventperiode hebben zich 4200 lopers ingeschreven waarbij alle startseries ruim voor de sluitingsdatum al waren vol geboekt.

De verwachting is dat in totaal tussen de 7000 en 8000 bezoekers naar Ameland afreizen in het weekeinde van de Adventurerun om zelf mee te doen op een van de afstanden of om de atleten aan te moedigen langs het parcours. 

Voor de halve marathon, de wedstrijdafstand tijdens de Ameland Adventurerun, staat er zowel bij de heren als bij de dames weer een sterk deelnemersveld aan de start. Bij de heren gaat Iwan Kamming (35), winnaar in 2012 en tweede in 2013 als favoriet van start. De Nederlands kampioen op de marathon Paul Zwama (27) uit Utrecht
die op het laatste moment invalt voor Erik Negerman, Omar Bekkali (3e in 2013), Timothy Karanu (2e in 2012) en Megersha Kidisha (2e in 2011) lijken op papier de voornaamste concurrenten van Kamminga. 

Stefanie Bouma gaat als winnares en houdster van het parcoursrecord (1.15.57) als grote favoriete van start bij de dames. Immy Auck Kersbergen (3e in 2013, 2e in 2012),Yvonne Kassenberg (1e in 2012) en Jessica Oosterloo die voor het eerst op Ameland start op de halve marathon, zullen waarschijnlijk met Stefanie gaan strijden om
de podiumplaatsen.

Voor het parcours in 2014 is gekozen voor de beproefde route van het afgelopen jaar met een lange aanloop vanuit Nes naar het bos en een extra strand op- en afgang rond het 5 km punt. Het unieke maar selectieve parcours is grotendeels onverhard en geaccidenteerd, uitgezet in de afwisselende en prachtige natuur van Ameland. Bos, duinen, kwelders en het onvoorspelbare strand zijn het decor van deze avontuurlijke loop. Start en finish zijn op de nieuwe locatie (Reeweg) in het gezellige en sfeervolle centrum van Nes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven