De Sionsberg voert een patiëntenstop in

Ziekenhuis de Sionsberg in Dokkum neemt voorlopig geen nieuwe patiënten meer op. Sinds gistermiddag drie uur geldt een opnamestop.

De Raad van Bestuur heeft deze maatregel genomen omdat de kwaliteit van de zorg volgens haar niet meer kan worden gegarandeerd.
Het personeel van het ziekenhuis is via de eigen leidinggevenden, via een mededeling op het intranet en via een mail op de hoogte gebracht van de maatregel.

Ook externe partijen als huisartsen en ambulanceposten zijn per mail ingelicht. Voor velen binnen het ziekenhuis kwam de mededeling als een verassing, al gaan er al dagenlang geruchten over een dreigend faillissement van De Sionsberg.

De maatregel houdt in dat nieuwe patiënten worden doorverwezen naar ziekenhuizen in de omgeving, zoals het MCL of Nij Smellinghe in Drachten. De poli’s van De Sionsberg blijven wel gewoon open, maar operaties kunnen niet doorgaan. Ook de Acute Diagnose en Observatie-afdeling (ADOA) van De Sionsberg, waar patiënten direct gediagnosticeerd en zo nodig geholpen of doorverwezen worden, gaat dicht.

Volgens Dick van Driel, woordvoerder van Zorggroep Pasana waar ook de Sionsberg onder valt, is er niet één duidelijke oorzaak voor de opnamestop. ,,Het gaat om een veelheid van factoren, waartussen nu geen goede balans zit. Op dit moment kan de raad van bestuur niet de verantwoordelijkheid nemen voor de kwaliteit van de zorg.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven