Samenwerkingsovereenkomst getekend

Op vrijdag 14 november 2014 hebben de gemeente Ameland, de Amelander Energie Coöperatie (AEC) en Eneco de samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor het ontwikkelen van het Zonnepark Ameland.

Met de ondertekening zet de gemeente een nieuwe belangrijke stap richting in het realiseren van haar doel: in 2020 is Ameland energieneutraal.

Met de samenwerkingsovereenkomst ligt de ontwikkelfase van het zonnepark Ameland formeel vast en wordt de oprichting van het zonnepark voorbereid. Voor de realisatie en exploitatie van het project wordt een Besloten Vennootschap (BV) opgericht. Dit wordt in de ontwikkelfase voorbereid, net als de Europese aanbesteding en de uitwerking van participatiemogelijkheden voor Amelanders.

Om tot een succesvol resultaat te komen brengen de gemeente Ameland, AEC en Eneco ieder hun specifieke kennis en kunde in. Het proces verloopt goed, de samenwerking is naar volle tevredenheid. Naar verwachting wordt in april het definitieve besluit genomen over het zonnepark en start de bouw in de tweede helft van 2015.

Johan Kiewiet van de AEC, burgemeester Albert de Hoop van de gemeente Ameland en Peter Paul Weeda van Eneco Solar, Bio & Hydro hebben de samenwerkingsovereenkomst getekend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven