Zonnepanelen dak gemeentewerf

De gemeente Ameland heeft, samen met de Duurzame Waddeneilanden, het doel om in het jaar 2020 energieneutraal te zijn. Er wordt hard gewerkt aan verschillende initiatieven op het gebied van duurzaamheid.

Eén van die initiatieven is het plaatsen van zonnepanelen op het dak van de gemeentewerf in de Ballumerbocht.

Er zijn 105 zonnepanelen geplaatst verdeeld over drie dakvlakken. Op het hellend dak zijn de panelen niet op de dakpannen gelegd, maar verdiept in het dakvlak. De installatie heeft een verwachte opbrengst van 25.372 kWh per jaar. Het verbruik op de gemeentewerf is nu 28.000 kWh. De installatie gaat zorgen voor een besparing van 90% op het stroomverbruik.

Wilt u thuis of bij uw bedrijf ook zonnepanelen plaatsen? Bekijk dan eens hoe de panelen bij de gemeentewerf geplaatst zijn. Meer informatie over het plaatsen van zonnepanelen en de subsidiemogelijkheden kunt u verkrijgen bij Antoine Maartens van het energieloket. U kunt Antoine Maartens bereiken via telefoonnummer 06-26160892. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven