Uitgelicht: Restaurant Nobel

Hotel Restaurant Café Slijterij Nobel op Ameland is al veel beschreven. Terecht, het is een begrip. De familie Nobel heeft een rijke historie en is bekend van het likeurtje: ‘het Nobeltje’.

Maar praat je over het Amelands Produkt dan kom je bij Nobel wel heel dicht bij de eilandnatuur.

Philippe Straub, chef-kok bij Nobel, is een Fransman met een onbedwingbare passie om te werken met producten uit zijn omgeving. Hij zoekt ze letterlijk op, want zegt hij: ‘Als je een product vindt op de plek waar je bent dan is de smaak zoveel beter!’ Puur Ameland. Daar gaat het over.

Het is een levensfilosofie. Terug naar de natuur. Het contact met de producenten van het Amelands Produkt en de chef-kok is belangrijk maar Philippe Straub gaat een stapje verder. Hij maakt het hele eiland producent.

Zo gaat hij op zoek naar wilde planten, zeesla, rode vruchten, het aanbod is groot. Met heel veel liefde, creativiteit en aandacht worden de Amelander juweeltjes omgetoverd in verrassende en bijzonder smaakvolle gerechten. Niet zo verwonderlijk dat je bij Nobel op de menukaart een vijf gangen menu ‘Ameland’ zult vinden. Of zoals de maître d’hotel, Chiel de Boer, het ver-woordt: ‘Het is een romantisch verhaal. Je vertelt de gasten over de bijzondere regionale producten. Waarna de producten hun kwaliteit bewijzen.

Bij Nobel proef je de puurheid van Ameland.’

Hotel Restaurant Café Slijterij Nobel
Gerrit Kosterweg 16
Ballum Ameland
Telefoon: 0519-554157
www.hotelnobel.nl
info@hotelnobel.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven