Uitgelicht: De Griffel

Restaurant De Griffel aan de Burenlaan staat op een wel heel historische plek in Hollum. Gesitueerd in het oudste centrum van het dorp in een voormalig, nostalgisch, schoolgebouw.

De griffels en de leitjes zijn allang ingeleverd. Nu zijn dat al twintig jaar de wisselen-de menukaarten waar je voor een lunch, diner of een drankje aan de bar heerlijk kunt genieten van al het goede van het eiland.

Frank de Jong is heel enthousiast over het Amelands Produkt. ‘Het zijn gezonde natuurproducten van het eiland. Neem de Amelander honing van Imkerij Galgesloat van Jan Wijnberg. Wij gebruiken in onze gerechten heel veel honing. Zoals in de ‘Salade met Kalkoen-reepjes’, een frisse gemengde seizoensalade met warme kalkoen-reepjes in Amelander honing ge-bakken. De Amelander honing bekroont ook de heerlijke ‘Geiten-kaassalade’.’

Dit zomerseizoen kun je bij De Griffel genieten van een Amelander biertje, een smaakvol tarwe-bier, van de tap. 

Op de menukaart kan de gast de gerechten met het Amelands Produkt via de bijgevoegde icoontjes opzoeken en herkennen. Zoals de Amelander mosterdsoep. De Ame-lander kaas en het Boerenijs. 

De sfeer van avontuur en ontdek-ken is nooit weggeweest in de voormalige Wilhelminaschool van weleer. Het team van De Griffel heet u van harte welkom.

Restaurant De Griffel
Het hele jaar, iedere dag geopend!
Burenlaan 41
9161 AJ Hollum Ameland
Telefoon: 0519-554135
www.degriffel.net
info@degriffel.net

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven