Op pad met Theo Kiewiet

Op een afgezaagde Sitkaspar, die was afgeknapt tijdens de storm van 28 oktober vorig jaar, staat hij te pronken in het Kwekerijbos: deze grote oranje Koraalzwam, die officieel Kleverig koraalzwammetje heet.

Theo Kiewiet: ‘Tijdens het najaar is het zo mooi in het Kwekerijbos, ik hoop mensen te verleiden om er een wandeling heen te maken. Daarom ga ik niet verklappen waar de Koraalzwam precies te vinden is, maar hij is van ver af te zien, hij is ongelofelijk oranje! Hij is prachtig, maar niet zeldzaam, vorig jaar stond er ook één in het Ballumer Bos’. Op deze speurtocht door de Amelander natuur wil Theo u dit keer meenemen naar vier plekken op Ameland en vertellen over de Kleine Vuurvlinder, over Zeeraket en tot slot over de Drieteenstrandloper. Of vertelt de Drieteenstrandloper iets over hèm?

Voor het volledige artikel lees de Amelander nummer 9.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven