RAV gaat vliegen op Waddeneilanden

De Regionale Ambulance Voorziening (RAV) in Friesland neemt het patiëntenvervoer vanaf de Waddeneilanden over van Defensie. Dat betekent dat de RAV met een eigen helikopter gaat vliegen, waarschijnlijk per 1 juli 2015.

Defensie meldde begin dit jaar dat ze na 37 jaar wil stoppen met het vervoer van zieken vanaf de waddeneilanden naar het vasteland. De drie reddingshelikopters die daarvoor worden gebruikt, worden afgestoten. Lang is onduidelijk gebleven op welke wijze het ministerie dit vervoer gestalte wilde geven.

De beloftes die in het verleden zijn gemaakt hebben er uiteindelijk toe geleid dat RAV Friesland het vervoer met een eigen helicopter gaat uitvoeren. De standplaats van de helicopter is nog niet bekend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven