Leefbaarheidsinitiatieven

De Provincie Fryslân stelt € 500.000 subsidie beschikbaar voor bewonersinitiatieven die bijdragen aan de leefbaarheid op het platteland. Dit kunnen bijvoorbeeld projecten zijn op het gebied van werk, cultuur, toerisme en recreatie, duurzaamheid, natuur en landschap. Of projecten die het wonen en werken in de regio prettiger maken.

Gedeputeerde Staten hebben deze tweede subsidieronde vastgesteld voor de uitvoering van de Beliedsnota Plattelân 2014-2017. 

Verenigingen en stichtingen kunnen tussen 8 september tot en met 10 oktober subsidie aanvragen. Voor de regio’s de Waddeneilanden, Noordoost Fryslân, Noardwest Fryslân, Zuidoost Fryslân en Zuidwest Fryslȃn is per regio een bedrag van € 100.000,- beschikbaar. 

Inwoners kunnen voor het aanvraagformulier en meer informatie terecht op www.fryslan.nl/streekwurk en bij de projectbureaus van Streekwurk in de regio’s.

Naast de subsidie voor leefbaarheidsinitiatieven investeert de Provincie Fryslȃn in 2014 

€ 700.000,- in 2014 aan provinciale projecten op het gebied van krimp, duurzaamheid en streekproducten en is er € 1 miljoen euro voor de nieuw- en verbouw van dorpshuizen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven