Ameland, schoonste Waddenstrand

Ameland heeft het net als voorgaande jaren erg goed gedaan bij de Schoonste strand-verkiezing. Dit jaar scoort Ameland een 9.75. Deze score levert Ameland vier sterren op en de titel: ‘Schoonste strand van de Wadden 2014’.

Op donderdag 21 augustus 2014 was in Kijkduin de bekendmaking van de Schoonste Stranden top 10 en de uitreiking van de plaquettes met de sterren. Namens Ameland nam wethouder Will Bakema de vier-sterren-plaquette in ontvangst. Het Zeeuwse strand van Noord-Beveland werd benoemd tot schoonste strand van Nederland 2014.

Deze zomer is voor de elfde keer de Schoonste Stranden top 10 gekozen. Bij het schoonhouden van de stranden is de betrokkenheid van het publiek van groot belang. Daarom wordt sinds twee jaar ook hun oordeel meegenomen in het tot stand komen van de Top 10. Er is bijna 6000 keer gestemd en wat daarbij opvalt is dat het oordeel van de ANWB vakjury en de publiekjury in grote mate overeenkomt. Aan het publiek werd gevraagd om een cijfer te geven aan de schoonheid bij de opgang van het strand, de schoonheid op het strand en of er voldoende vuilnisbakken staan. Het publiek kon hun waardering uiten voor een strand (naar keuze) waar we met z’n allen van kunnen genieten. En wat van ons allemaal is, houden we ook samen schoon.

De hoge waardering van het Amelander strand is te danken aan iedereen die hier (vrijwillig) aan bijdraagt. U draagt toch ook uw steentje bij? Kijk voor meer informatie op www.nederlandschoon.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven