Bordenreductie op Ameland

Verkeerstekens en verkeersborden zijn erop gericht duidelijkheid te verschaffen over verkeerssituaties en de veiligheid van deelnemers aan het verkeer te waarborgen. Een overdaad aan verkeersborden (en het onjuist plaatsen van verkeersborden) kan echter ook nadelen met zich meebrengen.

Op Ameland is het aantal verkeersborden al geruime tijd niet meer onder de loep genomen, maar onlangs is hier een concreet vervolg aan gegeven. Samen met de politie is een ronde over Ameland gemaakt om te kijken naar de mogelijkheden voor bordenreductie op Ameland. Dit heeft geresulteerd in een overzicht van de verkeers- en onderborden die weggehaald kunnen worden. 

Onderdeel van de bordenreductie is het omzetten van borden bij fietspaden. Bij de fietspaden langs de Verbindingsweg, de Ridderweg en de rondwegen wordt een bord ‘Verplicht fietspad’ geplaatst. Hier moeten wandelaars, fietsers, snorfietsers, scootmobiels en elektrische rolstoelen zich verplicht begeven op het fietspad. De huidige rechthoekige borden ‘Onverplicht fietspad’ worden vervangen door nieuwe ronde borden ‘Verplicht fietspad’.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lars Brouwer via telefoonnummer (0519) 555 555.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven