25 jaar Amelander Paardenmarathon

Op 16 augustus 2014 zal de Amelander Men- en Rijvereniging haar jaarlijkse samengestelde wedstrijd houden, bij Manege De Seelon in Ballum. Dit jaar voor de 25e keer. Maar liefst 72 deelnemers hebben zich ingeschreven.

Het merendeel van de deelnemers is afkomstig van het eiland en een deel komt van de vaste wal. De eerste georganiseerde wedstrijd werd 25 augustus 1990 op Ameland gereden. Toen met vijftien deelnemers.

Pioniers met paarden en boerenwagens, maar vooral met gedrevenheid en een grote emmer vol plezier voor mens en dier. Nu 25 jaar later is dit uitgegroeid tot een professioneel evenement. Er zijn een groot aantal wedstrijdwagens en deskundige teams van menners en paarden op Ameland.

De samengestelde wedstrijd is een impulswedstrijd geworden. Dat wil zeggen dat de juryleden van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie onder de vlag van de KNHS de wedstrijd jureren. 

Lees het hele artikel van Joke Mosterman in De Amelander nummer 6.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven