Waar staat de gemeente Ameland

Over het algemeen zijn de inwoners van de gemeente Ameland tevreden over de inspanningen van de gemeente op de verschillende gebieden. De burgers zijn zeer tevreden over de woon- en leefomgeving. De inspanningen voor de dienstverlening en zorg en welzijn worden ruim voldoende gewaardeerd.

De inspanningen die te maken hebben met relatie burger- gemeente scoort het laagst binnen de gemeente Ameland.

Betrek burgers meer bij het verbeteren van de leefbaarheid

De inwoners van de gemeente Ameland zijn tevreden over hoe de woon- en leefomgeving in de gemeente is. Ze voelen zich thuis en veilig op Ameland en de mensen gaan er op een prettige manier met elkaar om, vinden ze zelf.

De gemeente komt niet altijd geloofwaardig over

De verhouding die er momenteel is binnen de gemeente Ameland tussen de burgers en de gemeentelijke overheid is niet optimaal. De burgers hebben het gevoel dat de gemeente niet altijd
doet wat ze zegt en burgers hebben ook niet veel vertrouwen in de manier waarop de gemeente wordt bestuurd.

Digitale dienstverlening wordt nog te weinig gebruikt

De waardering voor de individuele dienstverlening in de gemeente Ameland is ruim voldoende. De zaken die de gemeente nog kan verbeteren zijn vooral terug te vinden in de ‘menselijke maat’ binnen de dienstverlening. Zo kunnen medewerkers de burgers meer ‘aangenaam verrassen’ met de service en burgers meer ruimte bieden om mee te denken.

Een andere mogelijke verbetering ligt in het bieden van meer inzicht in het verloop en afhandeling van vragen en verzoeken.
Het is verder belangrijk dat meer inwoners gebruik gaan maken van de digitale dienstverlening. Eén van de doelstellingen van de huidige regering is het digitaliseren van de overheidsdienstverlening. 

Er wordt op Ameland momenteel nog weinig gebruik van gemaakt. De inwoners van de gemeente Ameland geven ook aan dat de website onvoldoende duidelijk is. 

Openingstijden gemeentehuis en overslagstation kunnen aangepast worden

De meerderheid van de inwoners van de gemeente Ameland is tevreden over de openingstijden van het gemeentehuis en het overslagstation.
Wat het overslagstation betreft wil men dat deze iedere zaterdag open is en dan één dag sluit in de Week.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven