Staatsbosbeheer zoekt ‘Zingevers’

Boswachters van Staatsbosbeheer krijgen regelmatig de vraag of er ‘iets’ mag in een natuurgebied; van een festival tot een stiltewandeling of een kinderfeestje. Ook de vraag naar zingevingsactiviteiten stijgt.

In opdracht van Staatsbosbeheer-huisfilosoof en hoogleraar Matthijs Schouten werkt een student van de Wageningen Universiteit aan een onderzoek om deze vragen in kaart te brengen. Daarbij brengt deze student ook de wensen van bezoekers in kaart. Het doel van het onderzoek is om te achterhalen of er inderdaad een groeiende behoefte aan zingeving in de natuur is bij het Nederlandse publiek, en of Staatsbosbeheer hier met (meer) activiteiten op in zou kunnen spelen.

Staatsbosbeheer roept u op om deel te nemen aan het onderzoek . Via de navolgende link verzoekt zij u het enquête formulier in de te vullen. Het onderzoek loopt tot 17 augustus en kost circa 10 minuten tijd. Hierbij de link naar het onderzoek: https://www.enquetesmaken.com/s/zingevingennatuur.

Wat bedoelen we met zingeving?

Zingeving is een veelomvattend begrip, en vragen naar zin en de betekenis hiervan spelen bij veel mensen. Het lijkt alsof steeds meer mensen de natuur opzoeken voor ‘zingevende activiteiten’, van yogasessies en rituelen in de natuur tot stiltewandelingen en survivaltochten.

Staatsbosbeheer krijgt hier regelmatig verzoeken over, en organiseert en faciliteert momenteel al verschillende zingevende activiteiten. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven