P.J. Borsch koninklijk onderscheiden

Op dinsdag 1 juli 2014 is de heer Pieter Jan Borsch uit Hollum (63) in het gemeentehuis van Ameland koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Borsch ontving deze onderscheiding ter gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum als beheerder van het Cultureel Historisch Museum Sorgdrager in Hollum uit handen van burgemeester Albert de Hoop.

De heer Borsch kreeg het lintje niet alleen voor zijn werk als beheerder van het museum, maar ook voor zijn jarenlange actieve inzet voor de Amelander samenleving. Op vrijwillige basis ontplooit/ontplooide hij diverse activiteiten:

1974 – heden Al ruim 40 jaar is de heer Borsch dijkwacht op Ameland. Bij storm en ontij houdt hij als vrijwilliger de dijk in de gaten.

1981 – heden Ook bij het Dorpsbelang Hollum is de heer Borsch actief. Als vrijwilliger en bestuurslid zet hij zich sinds 1981 in voor het dorp (met uitzondering van de periode 1989-1998). Hij initieert plannen en draagt een steentje bij aan de organisatie van diverse dorpsactiviteiten.

1984 – heden Als vrijwilliger van de Stichting Ouwe Pôlle Ameland levert de heer Borsch sinds 1984 een belangrijke bijdrage aan het behoud en de kennisoverdracht met betrekking tot de historie van Ameland. De heer Borsch is onder andere verantwoordelijk voor het ledenbestand, de financiën en het verspreiden van het donateursblad. Daarnaast voorziet hij de stichting van advies en vertelt hij tijdens fotoavonden en lezingen over de geschiedenis van Ameland.

1991 – heden Actief is de heer Borsch ook als lid van de Juttersvereniging op Ameland. Jaarlijks organiseert hij de strandschoonmaak met jutters en op regelmatige basis organiseert hij met groepen schoolkinderen de activiteit strandschoonmaken en voorlichtingsbijeenkomsten over zwerfvuil.

Tevens is hij vrijwilliger bij de molen De Verwachting in Hollum en lid van de Commissie Straatnaamgeving.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven