Wadden toernooi

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 mei wordt voor de 33e maal het Waddentoernooi georganiseerd. Het sportieve en natuurlijk gezellige treffen van de vijf Waddeneilanden wordt dit jaar gehouden op Ameland. Circa 380 eilanders van Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog zijn in dit weekeinde actief bij tien onderdelen; Badminton, Biljarten, Darts, Golf, Hardlopen, Klaverjassen, Surfen, Tennis, Voetbal en Volleybal.

Er wordt gestreden om een zo goed mogelijke klassering bij de verschillende onderdelen maar uiteindelijk gaat het om de prijs die het winnende eiland een jaar lang in bezit mag houden; de Waddenbokaal! Naast de sportieve rivaliteit is het waddentoernooi vooral een prachtig moment voor deelnemende eilanders en supporters om elkaar te ontmoeten en de speciale banden aan te halen. Het grootste deel van het programma speelt zich af in en rond Hollum.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven