Ameland grootste zonnepark Nederland

De gemeenteraad van Ameland heeft woensdag ingestemd met het college voorstel om 2,6 miljoen euro te investeren in het zonnepark. Het waddenfonds verlangde voor 1 mei duidelijkheid om de toegezegde subsidie van 2,6 miljoen euro veilig te stellen.

Al eerder hebben de leden van de Amelander energie Coöperatie ingestemd met een bijdrage van 1 miljoen euro.

Het zonnepark van circa 10 hectare zal aan de westkant van het vliegveld in Ballum worden gebouwd en jaarlijks 6 megawatt opwekken. Dit is 20 procent van wat het eiland nodig heeft. Door duinen en struiken aan te leggen, worden de zonnepanelen aan het zicht onttrokken.

Het is de bedoeling van de gemeente Ameland om uiteindelijk in 2020 geheel in zijn eigen energiebehoefte te voorzien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven