Schoonmaakactie Noordzeekust

In de maand augustus gaat een team van Stichting De Noordzee (SDN) samen met vrijwilligers weer de hele Noordzeekust schoonmaken, van Cadzand tot aan Schiermonnikoog. Dit jaar onder een nieuwe naam en met een nieuw logo: Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee.

Tijdens de tour wordt in 31 dagen in totaal 350 kilometer afgelegd, waarbij per dag gemiddeld 10 kilometer strand schoongemaakt wordt. Vanaf heden kunnen belangstellenden zich aanmelden voor één of meerdere etappes op www.noordzee.nl/tour

 

Met deze schoonmaakactie wil Stichting De Noordzee ook in 2014 aandacht vragen voor de grote hoeveelheden afval in zee en de gevolgen hiervan voor het zeeleven. Er liggen gemiddeld 400 afvalitems per 100 meter strand, hiervan is ruim 80% plastic, zo blijkt uit ruim 10 jaar lang strand monitoren door SDN. Opvallend is dat er drie keer zoveel doppen als flessen gevonden worden, gemiddeld 20 stuks per 100 meter strand. Zeedieren raken verstrikt in afval of zien plastic deeltjes aan voor voedsel, waardoor deze in de voedselketen terechtkomen.

Boskalis vindt het schoonhouden van haar natuurlijke werkgebied – de zee en stranden – een vanzelfsprekende maatschappelijke verantwoordelijkheid. Hiervoor maakt de organisatie zich dan ook hard. Het hoofdsponsorschap van de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee is hiervan een logisch uitvloeisel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven