Informateur benoemd

De gemeenteraad van Ameland heeft de heer L.K. (Bert) Swart, burgemeester van Zuidhorn en oud-burgemeester van buureiland Schiermonnikoog, in de raadsvergadering van donderdag 27 maart 2014 benoemd als informateur.

De heer Swart krijgt de opdracht om op basis van de verkiezingsuitslag en gesprekken advies uit te brengen over de pijnpunten tussen de vijf programma’s en over de best mogelijke coalitie voor de komende vier jaar.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 op Ameland zijn twee partijen geëindigd met een gelijk aantal stemmen. Zowel AMELAND’82 als Algemeen Belang Ameland kreeg 604 stemmen. Als derde partij kreeg CDA 530 stemmen. Deze drie partijen behaalden drie zetels. PvdA en VVD kregen één zetel.

De heer Swart start op zaterdag 29 maart 2014 met de uitvoering van zijn opdracht. Naar verwachting zal hij op woensdag 2 april 2014 zijn advies uitbrengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven