Afscheid van vier raadsleden

Na afloop van de raadsvergadering van woensdagavond 26 maart 2014 in het gemeentehuis in Ballum nam de gemeenteraad afscheid van vier raadsleden: Jan Verbiest (VVD), Tonnie Overdiep (PvdA), Bert Cordes (CDA) en Jeppe Groenewold.

Jan Verbiest en Tonnie Overdiep stoppen beiden na 24 jaar definitief met hun werk als raadslid op Ameland. Jan Verbiest werd koninklijk onderscheiden.

Jan Verbiest (65) uit Buren was sinds 1990 raadslid; eerst voor AMELAND’82 en sinds 2006 voor de VVD. Voor zijn inzet als volksvertegenwoordiger ontving hij uit handen van burgemeester Albert de Hoop een Koninklijke Onderscheiding. Jan Verbiest werd benoemd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ook Tonnie Overdiep (64) uit Nes nam afscheid als raadslid. Tonnie Overdiep was sinds 1990 raadslid voor de PvdA. Tonnie Overdiep had in de afgelopen jaren meerdere malen aangegeven geen prijs te stellen op een lintje als hij zou stoppen met zijn raadswerk.

Naast Verbiest en Overdiep keren ook Bert Cordes en Jeppe Groenewold niet terug in de raad van Ameland. Mogelijk dat zij na de coalitievorming hun raadswerk weer mogen oppakken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven