Informatieborden

Om bezoekers te informeren over de vele cultuurhistorische bezienswaardigheden op Ameland, zoals de molens, beelden, kerken en torens, staan er allerlei informatieborden in en rond de vier dorpen Hollum, Ballum, Nes en Buren.

Om eenheid te creëren in deze bebording op het eiland en hiermee de herkenning voor bezoekers te vergroten heeft een project groep zich gebogen over de vernieuwing van de borden, de uitstraling van de borden en de digitale ontsluiting m.b.v. QR-codes en een app.

Het doel is het vergroten van de beleving van de cultuurhistorische hoogtepunten van Ameland door toeristen.

Bij de volgende bezienswaardigheden worden de nieuwe interactieve informatieborden geplaatst: Verbindingsdam, De Amelander Schalken, De O’slach, Doopsgezinde Kerk Hollum, Het dorp Hollum, Hidde Dirks Kat, N.H. Kerk Hollum, Stellingmolen De Verwachting, Vuurtoren Ameland, Westerlaan Kerk, Dorpstoren Ballum, Hervormde Kerk Ballum, Het voormalige Camminghaslot, Korenmolen De Eendragt, Veekeringshek, Korennmolen De Phenix, Doopsgezinde kerk Nes, Sint Clemenskerk, Kakebienen Blauwe Vinvis, Begraafplaats Ballumerweg – Jezuïeten, Johannes Kardinaal De Jong, Dorpstoren Nes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven