Investeren in de Waddeneilanden

De provincie Fryslân steekt ruim 4,4 miljoen in de leefbaarheid en toeristische voorzieningen op de Friese Waddeneilanden. De gemeenten van hun kant leggen hetzelfde bedrag erbij. Onder deze voorwaarde kunnen 20 nieuwe projecten worden uitgevoerd op de eilanden.

Deze plannen worden uitgevoerd in het kader van de Streekagenda Waddeneilanden.

Tijdens het traject van Wurkje foar Fryslȃn (NUON-middelen) werden de behoeften van de gemeenten zichtbaar. Om aan deze behoefte tegemoet te komen, heeft de provincie besloten een eenmalige investering van 24 miljoen te doen voor heel Friesland. Dit wordt gefinancierd vanuit vrijgevallen budgetten. Met dit geld wordt op korte termijn een stimulans gegeven aan de werkgelegenheid. Op lange termijn dragen de projecten bij aan de leefbaarheid in Friesland en zeker ook op de Waddeneilanden.

De projecten liggen op het gebied van toerisme, recreatieve en sportvoorzieningen, woningbouw en duurzaamheid. Eilandbewoners en toeristen op Ameland kunnen straks genieten van: vernieuwde strandovergangen, aangepaste haven op Ameland en reconstructie verbindingsweg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven